MASAJ SOMATIC

Un masaj eficient are numeroase alte beneficii in afara relaxarii. Daca vreti sa scapati de tensiunile musculare cronice care va limiteaza miscarile si va cauzeaza dureri, incercati un masaj somatic.

Terapia somatica este o experienta ce integreaza aspectele mentale, spirituale si fizice ale fiintei noastre. Aceasta ne invata cum sa devenim constienti de corpul nostru si cum sa experimentam senzatii diverse.

Cum functioneaza masajul somatic

Cand mintea noastra este foarte preocupata cu grijile zilnice si programul incarcat, acestea devin manifestari fizice exterioare, reprezentate in special de dureri. Ne dam seama in astfel de momente care sunt partile corpului unde simtim disconfort: stomac, umeri, gat sau cap.

Masajul somatic (adica masajul clasic) te ajuta sa te eliberezi de aceste tensiuni si sa te simti bine in pielea ta. Metodele terapiei somatice trateaza corpul ca pe o forma maleabila, intotdeauna in flux, ale carei pozitii si miscari sunt expresia gandurilor si sentimentelor noastre. Sanatos fiind, corpul se misca cu usurinta, gratie si coordonare.

Obiectivul masajului somatic este eliberarea de tensiunile musculare, ca modalitate de reabilitare dupa anumite dureri si leziuni. In timpul masajului somatic, terapeutul nostru ofera ingrijire si sprijin in procesul de vindecare. Deseori stim doar ca senzatiile simtite sunt incomode, insa nu ne dam seama de originea lor. Aici intervine terapia cu masaj somatic, ajutandu-ne sa descoperim emotiile cu care ne confruntam. Terapia somatica este un instrument pe care il folosim pentru a ne dezvolta si vindeca. Miscarile terapeutilor sunt menite sa destinda musculatura si sa va elibereze de tensiuni.

Beneficiile unui masaj somatic

Masajul somatic se realizeaza in scopuri sportive (pentru a pregati si reface musculatura), estetice (pentru infrumusetarea si intretinerea corporala), medicale (in scopul recuperarii post-traumatice) si profilactice (pentru relaxare, energizare si cresterea rezistentei organismului la oboseala). Realizat in mod regulat, un masaj somatic are o serie de beneficii: – imbunatatirea rezistentei la temperaturi ridicate; – cresterea nivelului de oxigenare a sangelui; – reducerea toxinelor musculare; – vindecarea migrenelor; – reglarea tensiunii arteriale; – vitalitate sexuala sporita; – scaderea anxietatii si a depresiilor; – inlaturarea problemelor legate de somn; – flexibilitate imbunatatita. Un masaj somatic combina manevre diferite, mai usoare sau mai puternice – efleuraj (atingere usoara), frictiune, tapotament, vibratie – adaptate fiecarui client in parte. Miscarile ferme, aplicate cu presiune, au un efect energizant, iar cele lente sunt relaxante si va detensioneaza. Veti simti imediat beneficiile fizice si emotionale si starea de relaxare profunda indusa la nivelul corpului si mintii.