PILATES

Pilates se afla printre alegerile cele mai frecvente in materie de exercitii benefice atat pentru corp, cat si pentru minte.

In urma practicarii exercitiilor Pilates vei descoperi nenumarate beneficii, cum ar fi:

Corpul tau va fi mult mai coordonat.

Pilates imbunatateste modul in care corpul tau se orienteaza in spatiu. De asemenea, ajuta la creearea armoniei intre ritmul respiratiei si miscarile corpului tau.

Reduce presiunea din coloana vertebrala.

Nu exista nicio indoiala – exercitiile pilates te pot ajuta sa scapi sau sa previi durerile de spate.In cazul in care deja suferi de aceste simptome, exercitiile Pilates te pot ajuta sa le faci fata mai usor.

Ajuta la imbunatatirea posturii.

Fie ca majoritatea timpului ti-o petreci in fata unui calculator, fie ca esti mama si timpul tau liber se rezuma doar la actiunea de a avea grija de cel mic, practicand pilates poti invata sa adopti o postura corecta indiferent de situatia in care te afli.

Muschii iti sunt antrenati ca un intreg, evitand astfel suprasolictiarea unei singure parti.

Poti dobandi un abdomen plat si un spate bine lucrat in timpul unui singur exercitiu, cu conditia ca acesta sa fie practicat corect!

Lucrezi la flexibilitatea si mobilitatea organismului.

Inveti sa te misti liber fara a suprasolicita muschii spatelui!

Vei invata cum sa respiri corect.

Oxigenul trebuie sa ajunga in fiecare parte a organismului, in special la coloana vertebrala. Incearca dupa o sedinta de pilates sa faci o paralela intre modul in care respirai inainte si cel in care instructorul de pilates te invata.

Ofera corpului, in special creierului, o stare de buna dispozitie si de relaxare.

Pilates este o forma de meditatie – iti da dreptul sa scapi de povara problemelor si sa te concentrezi, pe moment, asupra corpului.

Intareste muschii pelvieni.

Femeile sufera de slabirea muschilor pelvieni mai ales dupa nastere, menopauza sau eventual interventii chirurgicale. In astfel de situatii sunt recomandate exercitiile de Pilates.

In cazul in care doresti un abdomen plat, exercitiile Pilates te pot ajuta sa dobandesti unul.