SAUNA

Sauna are beneficii multiple ce privesc atat sanatatea fizica cat si cea psihica.

Beneficiile saunei asupra pielii

Temperatura ridicata din sauna (intre 70 si 100 grade Celsius) si umiditatea (intre 5% si 20%) determina organismul sa transpire abundent, proces care permite eliminarea toxinelor si curatarea in profunzime a pielii.

Cei care obisnuiesc sa mearga la sauna stiu, fara indoiala, ca reprizele de sauna trebuie alternate cu scurte dusuri aproape reci, acestea din urma contribuind la tonifierea pielii, mentinandu-i elasticitatea si stimuland circulatia sanguina. Astfel ca sauna contribuie si la reducerea celulitei. Datorita dusurilor reci intercalate printre reprizele de sauna se evita suprasolicitarea inimii.

Beneficiile saunei asupra sanatatii

Reactia imediata dupa intrarea in sauna este dilatarea vaselor de sange, care determina cresterea ritmului cardiac. Frecventarea saunei nu este sub nicio forma daunatoare sanatatii. Dimpotriva, pe termen scurt aduce relaxare si o stare de bine, iar pe termen lung intareste sistemul imunitar, lupta impotriva stresului si a infectiilor, imbunatateste functionarea sistemului circulator si exercita o actiune tonifianta asupra pielii.

Mai precis, beneficiile saunei asupra organismului sunt urmatoarele:

Mentine tensiunea arteriala in limite normale la pacientii hipertensivi si reabiliteaza organismul dupa infarctul miocardic;

Calmeaza problemele respiratorii cum ar fi astmul si bronsita cronica;

Amelioreaza afectiunile reumatismale inflamatorii (osteoartrita, artrita reumatoida), durerile articulare, tensiunea musculara si fibromialgia;

Diminueaza artroza si durerile, intrucat relaxeaza muschii.

Sauna uscata cu sare de Hymalaya are multe beneficii asupra organismului printre care: ameliorarea afectiunilor respiratorii si a bolilor de plamani, tratarea bolilor legate de stres si intarirea imunitatii. Sauna cu sare, imbina avantajele unei saline cu cele ale unei saune. Inhalarea ionilor de sare trateaza urmatoarele afectiuni:

– Boli ale sistemului respirator – astm, bronsita cronica, sinuzita si pneumonie, tuse cronica, infectii ale urechii;

– Alergii, stres, oboseala, surmenaj, probleme vasculare, probleme digestive;

– Afectiuni dermatologice – eczeme, psoriazis, acnee;

– Dureri de cap, migrene.